Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka knysza to doskonała propozycja na drugie śniadanie do pracy lub imprezową przekąskę. Jest niesamowicie sycąca, a to za sprawą kurczaka. Charakteru dodaje jej sos z majonezu, jogurtu i chrzanu.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 383
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 383
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
Składniki
Kurczaka podziel na 4 części. Mięso natrzyj z każdej strony ziołami i przyprawami. Każdy kawałek fileta z kurczaka owiń papierem do pieczenia i smaż na średnim ogniu na patelni bez tłuszczu po około 5 minut z każdej strony.
Usmażonego kurczaka pokrój w paski.
Mix sałat przełóż do miski. Czerwoną cebulę i kapustę drobno poszatkuj. Pomidorki opłucz, przekrój na pół. Ogórki pokrój na plasterki. Składniki wymieszaj razem z kurczakiem.
W osobnej miseczce przygotuj sos. Połącz jogurt z majonezem, chrzanem i sokiem z cytryny. Składniki wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę. Smacznego!