Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak moich chłopaków ( męża i taty). Polecam!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Paluszki krabowe ( bez rozmrażania) kroimy na centymetrowe kawałeczki, natomiast górek i papryki w kosteczkę. Dodajemy posiekany koper (może być mrożony) i mieszamy.
Do jogurtu wyciskamy ząbki czosnku dodajemy sól (ok 1/2 łyżeczki) i pieprz do smaku. Tak przygotowanym sosem zalewamy wcześniej pokrojone składniki i dokladnie mieszamy.
Przed spożyciem należy chwilę odczekać, aby paluszki krabowe troszkę odtajały. Szczególnie dobre na gorące letnie dni, ale nie tylko. Moi Panowie futrują ją przez cały rok.