Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak moich chłopaków ( męża i taty). Polecam!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8637
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8637
Składniki
Paluszki krabowe ( bez rozmrażania) kroimy na centymetrowe kawałeczki, natomiast górek i papryki w kosteczkę. Dodajemy posiekany koper (może być mrożony) i mieszamy.
Do jogurtu wyciskamy ząbki czosnku dodajemy sól (ok 1/2 łyżeczki) i pieprz do smaku. Tak przygotowanym sosem zalewamy wcześniej pokrojone składniki i dokladnie mieszamy.
Przed spożyciem należy chwilę odczekać, aby paluszki krabowe troszkę odtajały. Szczególnie dobre na gorące letnie dni, ale nie tylko. Moi Panowie futrują ją przez cały rok.