Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka kreteńska stanowiąca połączenie sałatki greckiej z pieczywem dakos (zamiennikiem pieczywa dakos mogą być pajdy czerstwego chleba, ja zaś używam grzanek śródziemnomorskich o smaku pomidora i oregano - do kupienia w Biedronce), przepyszna, polecam:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Grzanki namaczamy przez chwilę w wodzie z obu stron. Układamy w misce i skrapiamy oliwą z oliwek.
Pomidory kroimy w ósemki, paprykę w paseczki, ogórki w półplasterki, cebulę w piórka. Oliwki pozostawiamy w całości lub kroimy na pół. Pomidory, paprykę, cebulę i ogórek mieszamy i wykładamy na grzanki. Na górę dodajemy oliwki. Następnie kruszymy na to fetę, obsypujemy pieprzem i oregano oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Sałatkę nabieramy od spodu. SMACZNEGO:)