Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta, szybka i wyjątkowo smaczna sałatka królewska świetnie sprawdzi się na obiad, kolację albo jako przekąska na imprezę. Makaron orzo, wyglądem przypominający ryż, tworzy idealną bazę, bo jest delikatny, kremowy i świetnie łączy się z resztą składników. Sałatkę możesz podawać od razu, ale najlepiej smakuje po 20-30 minutach w lodówce. Możesz też ją wzbogacić o ulubione składniki, np. posiekany szczypiorek, ogórka świeżego w kostkach albo paprykę czerwoną.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2651
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2911
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2651
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2911
Składniki
Makaron orzo ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną wodą. Odstaw do całkowitego wystudzenia.
Ser żółty zetrzyj na tarce. Szynkę konserwową pokrój w małe kawałki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
W małej miseczce wymieszaj majonez z jogurtem greckim. Dodaj szczyptę cukru, sól i pieprz.
W dużej misce umieść makaron, ser, szynkę i kukurydzę. Dodaj sos i delikatnie wymieszaj, aż wszystko dobrze się połączy.