Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka latino nawiązuje do wyrazistych i nieco pikantnych smaków meksykańskich. Jest pełna warzyw i przypraw, a sos majonezowo-jogurtowy scala ze sobą wszystkie smaki i tworzy wyjątkowe, niezapomniane połączenie. Danie świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, szczególnie grillowanych czy smażonych, ale może stanowić też samodzielny lunch, przystawkę czy propozycję na imprezy i wydarzenia rodzinne.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3491
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2942
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3491
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2942
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Sałatę rzymską rozerwij w dłoniach na małe kawałki i przełóż do miski.
Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, a fasolę dodatkowo przepłucz krótko pod zimną wodą. Wysusz i przenieś do sałaty.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Pomidory umyj i pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm.
Paprykę umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją na krótkie i cienkie paseczki.
Przenieś warzywa do pozostałych składników sałatki. Dodaj posiekaną kolendrę.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki przenieś do miski i dobrze wymieszaj. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę latino podawaj po schłodzeniu w lodówce.