Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka latino nawiązuje do wyrazistych i nieco pikantnych smaków meksykańskich. Jest pełna warzyw i przypraw, a sos majonezowo-jogurtowy scala ze sobą wszystkie smaki i tworzy wyjątkowe, niezapomniane połączenie. Danie świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, szczególnie grillowanych czy smażonych, ale może stanowić też samodzielny lunch, przystawkę czy propozycję na imprezy i wydarzenia rodzinne.
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 318
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 123
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 318
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 123
Składniki
Sałatę rzymską rozerwij w dłoniach na małe kawałki i przełóż do miski.
Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, a fasolę dodatkowo przepłucz krótko pod zimną wodą. Wysusz i przenieś do sałaty.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Pomidory umyj i pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm.
Paprykę umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją na krótkie i cienkie paseczki.
Przenieś warzywa do pozostałych składników sałatki. Dodaj posiekaną kolendrę.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki przenieś do miski i dobrze wymieszaj. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę latino podawaj po schłodzeniu w lodówce.