Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem sera bundz. Od kilku lat jestem jego miłośniczką, uważam że jest pyszny. Lekko słodkawy, świetnie smakuje posypany solą i położony na kanapce posmarowanej masłem. Bundz sprawdza się doskonale w sałatkach, zapiekankach czy jako dodatek do jajecznicy.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2354
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2354
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy ją w kostkę, solimy i odstawiamy na 30 minut. Identycznie postępujemy z ogórkami. Pomidory kroimy na dość grube kawałki, ja kroję najczęściej na ósemki i później każdy kawałek na połowę. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kosteczkę. Po 30 minutach z ogórków i papryki delikatnie odciskamy nadmiar wody. Wszystkie pokrojone warzywa oraz mix sałat mieszamy w misce, dodajemy sól i pieprz. Następnie sporządzamy sos. Ser bundz kroimy w drobną kosteczkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Tak przygotowane składniki łączymy z jogurtem naturalnym. Gotowym sosem zalewamy warzywa, całość delikatnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Sałatka smakuje świetnie jako dodatek obiadowy. Może również z powodzeniem stać się samodzielnym daniem. U mnie w towarzystwie zapiekanek.
Smacznego.