Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem sera bundz. Od kilku lat jestem jego miłośniczką, uważam że jest pyszny. Lekko słodkawy, świetnie smakuje posypany solą i położony na kanapce posmarowanej masłem. Bundz sprawdza się doskonale w sałatkach, zapiekankach czy jako dodatek do jajecznicy.
Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy ją w kostkę, solimy i odstawiamy na 30 minut. Identycznie postępujemy z ogórkami.
Pomidory kroimy na dość grube kawałki, ja kroję najczęściej na ósemki i później każdy kawałek na połowę. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kosteczkę. Po 30 minutach z ogórków i papryki delikatnie odciskamy nadmiar wody. Wszystkie pokrojone warzywa oraz mix sałat mieszamy w misce, dodajemy sól i pieprz.
Następnie sporządzamy sos. Ser bundz kroimy w drobną kosteczkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Tak przygotowane składniki łączymy z jogurtem naturalnym.
Gotowym sosem zalewamy warzywa, całość delikatnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Sałatka smakuje świetnie jako dodatek obiadowy. Może również z powodzeniem stać się samodzielnym daniem. U mnie w towarzystwie zapiekanek.
Smacznego.
Kwadratowe pierożki z nadzieniem z sera na słodko, podsmażone na masełku
Odsłon: 3825
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 949
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 229
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 207
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 949
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 229
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 207
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy ją w kostkę, solimy i odstawiamy na 30 minut. Identycznie postępujemy z ogórkami. Pomidory kroimy na dość grube kawałki, ja kroję najczęściej na ósemki i później każdy kawałek na połowę. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kosteczkę. Po 30 minutach z ogórków i papryki delikatnie odciskamy nadmiar wody. Wszystkie pokrojone warzywa oraz mix sałat mieszamy w misce, dodajemy sól i pieprz. Następnie sporządzamy sos. Ser bundz kroimy w drobną kosteczkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Tak przygotowane składniki łączymy z jogurtem naturalnym. Gotowym sosem zalewamy warzywa, całość delikatnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Sałatka smakuje świetnie jako dodatek obiadowy. Może również z powodzeniem stać się samodzielnym daniem. U mnie w towarzystwie zapiekanek.
Smacznego.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka obiadowa i grillowa
Sałatki
Surówka obiadowa z ogórkiem
Sałatki
Sałatka ryżowa
Sałatki
Sałatka brokułowa z szynką i makaronem
Sałatka obiadowa i grillowa
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 6
Surówka obiadowa z ogórkiem
Kapusta i ogórek to chyba dwa najczęściej wybierane warzywa do przyrządzenia...
Odsłon: 166