Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Lodołamacz stanie się hitem każdej uroczystości rodzinnej. Będzie pretekstem do długich i radosnych wspólnych rozmów przy stole.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231711
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4938
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36248
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231711
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4938
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36248
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
        
        
                Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, ostudź, obierz i pokrój w większą kostkę. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie i potem posiekaj drobno. Pieczarki marynowane pokrój w bardzo cienkie i małe plasterki, ta samo zrób z cebulą czerwoną. Ogórki konserwowe i ser żółty pokrój w drobną kostkę. Por przekrój na pół, dokładnie opłucz i posiekaj drobno. Połącz wszystkie składniki w dużej misce.
W osobnej miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan, musztardę, sok z cytryny i cukier. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj przygotowany sos do miski ze składnikami i delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
Wstaw na około 2 godziny do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Podawaj z posiekanym świeżo koperkiem.