Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz dania, które możesz zaserwować gościom podczas rodzinnej imprezy, a resztki następnego dnia zabrać do pracy, jako szybki i pożywny lunch? Sałatka makaronowa sprawdzi się tu doskonale.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2663
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 146
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2663
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 146
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
Ugotuj ulubiony makaron w osolonej wodzie al dente, zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. Dobrze sprawdzi się penne, farfalle lub klasyczne świderki. Po ugotowaniu przełóż makaron do miski.
Pomidorki umyj, osusz i pokrój na pół. Dodaj do przestudzonego makaronu, wrzuć pokrojony w kostkę ser feta, starty ser mozzarella, odcedzone z zalewy oliwki oraz garść świeżych liści bazylii.
Wlej oliwę, odrobinę z soku z cytryny, całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.