Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz dania, które możesz zaserwować gościom podczas rodzinnej imprezy, a resztki następnego dnia zabrać do pracy, jako szybki i pożywny lunch? Sałatka makaronowa sprawdzi się tu doskonale.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Ugotuj ulubiony makaron w osolonej wodzie al dente, zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. Dobrze sprawdzi się penne, farfalle lub klasyczne świderki. Po ugotowaniu przełóż makaron do miski.
Pomidorki umyj, osusz i pokrój na pół. Dodaj do przestudzonego makaronu, wrzuć pokrojony w kostkę ser feta, starty ser mozzarella, odcedzone z zalewy oliwki oraz garść świeżych liści bazylii.
Wlej oliwę, odrobinę z soku z cytryny, całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.