Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomidorami i słodką suszoną żurawiną. Charakteru dodaje pikantna czarnuszka.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 343
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1413
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 343
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1413
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Warzywa kroimy - pomidory koktajlowe na połówki, oliwki w plasterki, suszone pomidory w niedużą kostkę. Składniki na sos mieszamy. Do makaronu dodajemy pokrojone warzywa, rukolę, żurawinę, czarnuszkę i sos. Mieszamy. Sałatkę dzielimy na 3 części. Na każdej układamy pokruszoną lub pokrojoną fetę i posypujemy czarnuszką. Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu.