Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka sałatka makaronowa z kukurydzą, groszkiem i aromatycznym kurczakiem w curry to świetny pomysł na lunch lub dodatek do dań z grilla.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88243
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11630
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1807
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88243
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11630
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1807
Składniki
Umyj filety z kurczaka. Oczyść z błonek i chrząstek. Pokrój na niewielkie kawałki. Przełóż do miski.
Oprósz kurczaka curry. Wlej do miski oliwę i dokładnie wymieszaj – tak, by oliwa i curry dokładnie oblepiły każdy kawałek.
Ugotuj makaron al dente. Odcedź. Odcedź też kukurydzę i groszek z zalewy i osusz na sitku.
Przełóż kawałki kurczaka na rozgrzaną patelnię i obsmaż. W trakcie smażenia mieszaj mięso na patelni, by usmażyło się po każdej ze stron. Pod koniec smażenia posól. Przestudź.
Połącz w misce makaron, kurczaka z patelni, kukurydzę i groszek.
W osobnym naczyniu połącz majonez z jogurtem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Dołóż sos do miski z sałatką i wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wstaw sałatkę na co najmniej godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki.