Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka, która sprawdzi się świetnie jako śniadanie do pracy. Sycący makaron, parówki, groszek i sos miodowo-musztardowy.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 963
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 963
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Powinien być lekko twardy. Używałam makaronu w kształcie ryżu (risoni/orzo), ale sprawdzi się także inny, drobny makaron. Po ugotowaniu, makaron studzimy. Parówki kroimy w pasterki, paprykę na mniejsze kawałki. Groszek odcedzamy. Mieszamy makaron z parówkami, papryką i groszkiem, doprawiamy pieprzem. Sos: Olej, musztardę i miód mieszamy bardzo dokładnie, aż połączą się w gładki sos. Dodajemy musztardę francuską i delikatnie mieszamy. Sałatkę łączymy z sosem. Podajemy schłodzoną.