Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka, która sprawdzi się świetnie jako śniadanie do pracy. Sycący makaron, parówki, groszek i sos miodowo-musztardowy.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3538
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8916
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3538
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8916
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Powinien być lekko twardy. Używałam makaronu w kształcie ryżu (risoni/orzo), ale sprawdzi się także inny, drobny makaron. Po ugotowaniu, makaron studzimy. Parówki kroimy w pasterki, paprykę na mniejsze kawałki. Groszek odcedzamy. Mieszamy makaron z parówkami, papryką i groszkiem, doprawiamy pieprzem. Sos: Olej, musztardę i miód mieszamy bardzo dokładnie, aż połączą się w gładki sos. Dodajemy musztardę francuską i delikatnie mieszamy. Sałatkę łączymy z sosem. Podajemy schłodzoną.