Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz w pracy stołówki, a znudziło Ci się jedzenie kanapek w porze lunchu? Kolorowa, pożywna i pełna cennych dla zdrowia składników sałatka makaronowa z sosem jogurtowym aż prosi się, by wypełnić twój lunchbox.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Ugotuj makaron al dente. Odcedź i przestudź.
Zetrzyj parmezan na drobnych oczkach tarki. Odlej zalewę z oliwek. Pokrój cebulę i pomidor w kosteczkę. Posiekaj natkę pietruszki.
Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki z makaronem.
Połącz w miseczce jogurt z oliwą, musztardą, sokiem z cytryny i miodem. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszaj składniki dressingu. Dopraw solą i pieprzem.
W mieszaj dressing do sałatki. Wstaw ją na co najmniej pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki.