Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5280

Dodano:

Odsłon: 20164

Łatwa w przygotowaniu o niepowtarzalnym smaku

Składniki

  • 2 torebki ryżu
  • 2 udka wędzone lub około 40dag. kiełbasy szynkowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • Przyprawy: sól, pieprz, maggi
  • Majonez "Winiary"
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka meksykańska

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować. Wędlinę i paprykę pokroić w kostkę.
    Kukurydzę oraz fasolę przepłukać i odcedzić.

    Wystudzony ryż wymieszać z pozostałymi składnikami, przyprawić i wymieszać z majonezem.

  2. Najlepiej smakuje po schłodzeniu i "przegryzieniu się" składników.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 sierpnia 2013 zostawiam kciuka i zabieram do wypróbowania, podoba mi się zestaw składników, prosta w wykonaniu i pewnie pyszna.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Doloressss 06 sierpnia 2013 wygląda pysznie, zabieram do ulubionych :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń