Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka meksykańska to prosta i szybka do zrobienia sałatka, której podstawą są warzywa konserwowe takie jak: kukurydza, fasola czerwona i ogórki oraz kabanosy wieprzowe (najlepiej pikantne). Sałatka jest fajna i kolorowa. Ładnie wygląda po przygotowaniu i jest bardzo smaczna.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 800
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1931
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 800
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1931
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Składniki
Kukurydzę i fasolę konserwowe wyłożyłam z puszek na durszlak aby odsączyć z zalewy. Następnie przełożyłam do większej miski. Paprykę czerwoną umyłam, wykroiłam gniazdo nasienne i pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do miski. Ogórki pokroiłam również w podobną kostkę i odcisnęłam z nadmiaru soku i dodałam do reszty warzyw w misce. Kawałek pora o długości ok. 6-7cm również drobno pokroiłam i wrzuciłam do miski. Można też użyć kawałek cebuli. Chodzi aby sałatka nie była mdła i nabrała troszkę charakteru. Kabanosy pokroiłam na plasterki i dodałam do warzyw. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Ilość majonezu należy dostosować do własnych upodobań smakowych. Do sałatki można dodać również ugotowany makaron zwykły lub błyskawiczny, bądź tortellini.