Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka meksykańska to prosta i szybka do zrobienia sałatka, której podstawą są warzywa konserwowe takie jak: kukurydza, fasola czerwona i ogórki oraz kabanosy wieprzowe (najlepiej pikantne). Sałatka jest fajna i kolorowa. Ładnie wygląda po przygotowaniu i jest bardzo smaczna.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8864
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8864
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Składniki
Kukurydzę i fasolę konserwowe wyłożyłam z puszek na durszlak aby odsączyć z zalewy. Następnie przełożyłam do większej miski. Paprykę czerwoną umyłam, wykroiłam gniazdo nasienne i pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do miski. Ogórki pokroiłam również w podobną kostkę i odcisnęłam z nadmiaru soku i dodałam do reszty warzyw w misce. Kawałek pora o długości ok. 6-7cm również drobno pokroiłam i wrzuciłam do miski. Można też użyć kawałek cebuli. Chodzi aby sałatka nie była mdła i nabrała troszkę charakteru. Kabanosy pokroiłam na plasterki i dodałam do warzyw. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Ilość majonezu należy dostosować do własnych upodobań smakowych. Do sałatki można dodać również ugotowany makaron zwykły lub błyskawiczny, bądź tortellini.