Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu sałatka.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Składniki
Najpierw przygotowałam sos czosnkowy. Ok. 5 łyżek majonezu ,3 łyżki śmietany np. 18, 2 duże ząbki czosnku. Po ułożeniu warstwy sosu czosnkowego w sałatce przygotowałam drugi sos. Do połowy sosu czosnkowego który został dodałam: Ok. 3 łyżki keczupu 1 łyżka przecieru pomidorowego Przyprawa do kuchni meksykańskiej oraz łyżeczka kminu rzymskiego jeśli ktoś woli ostrzejszy smak. Teraz przygotowuję pozostałe składniki. Filet z kurczaka kroję w kostkę a następnie przyprawiam. U mnie sól, pieprz, przyprawa meksykańska oraz papryka słodka. Mięso podsmażam na patelni. Kroję również pozostałe składniki. Warstwy sałatki od dołu: Połowa kapusty pekińskiej Sól Podsmażony w przyprawach filet z kurczaka: Przyprawy: Sól ,pieprz papryka słodka ,curry, przyprawa do kuchni meksykańskiej Czerwona cebula Kukurydza Sos czosnkowy Fasola czerwona Ogórek konserwowy Czerwona papryka Sos meksykański Druga połowa kapusty pekińskiej Tak przygotowaną sałatkę przekładam do lodówki i zostawiam na kilka godzin by smaki się przegryzły.