Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka, która znika ze stołu w mgnieniu oka:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2337
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2337
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Składniki marynaty mieszamy. Nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut (a najlepiej na całą noc).
Sałatę rwiemy na drobniejsze kawałki. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałaty. Fasolę płuczemy, odsączamy i również dodajemy. Umyte pomidory oraz paprykę kroimy w kostkę, cebulę kroimy w piórka i dodajemy do reszty.
Papryczkę chili kroimy drobno. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do jogurtu wraz z pozostałymi składnikami sosu. Mieszamy i odkładamy na 5 minut.
Kurczaka pieczemy na rozgrzanej patelni grillowej na rumiano z obu stron. Odstawiamy na 5 minut do przestygnięcia. Następnie kroimy w plasterki.
Składniki sałatki mieszamy z sosem. Przekładamy do miski, na górze układamy plasterki mięsa. Smacznego:)