Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka, która znika ze stołu w mgnieniu oka:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5587
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1074
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1505
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5587
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1074
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1505
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy. Składniki marynaty mieszamy. Nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut (a najlepiej na całą noc).
Sałatę rwiemy na drobniejsze kawałki. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałaty. Fasolę płuczemy, odsączamy i również dodajemy. Umyte pomidory oraz paprykę kroimy w kostkę, cebulę kroimy w piórka i dodajemy do reszty.
Papryczkę chili kroimy drobno. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do jogurtu wraz z pozostałymi składnikami sosu. Mieszamy i odkładamy na 5 minut.
Kurczaka pieczemy na rozgrzanej patelni grillowej na rumiano z obu stron. Odstawiamy na 5 minut do przestygnięcia. Następnie kroimy w plasterki.
Składniki sałatki mieszamy z sosem. Przekładamy do miski, na górze układamy plasterki mięsa. Smacznego:)