Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka mimoza to propozycja dla leniwych. Proste składniki i błyskawiczne przygotowanie sprawdzają się na każdą okazję. Mimo wszystko sałatka zaskakuje pięknym podaniem, smakiem świeżych produktów, a także orzeźwiającym sosem.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a następnie je obierz i posiekaj bardzo drobno. Posól i odstaw. Tuńczyka odsącz z zalewy. Ogórka zielonego obierz, a następnie zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, posiekaj bardzo drobno. Na koniec zetrzyj ser.
W miseczce wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posiekaj drobno miętę i dodaj do sosu. Zamieszaj.
Bezpośrednio na talerze układaj w okręgu porcję jajek i tuńczyka. Skrop sosem. Następnie ułóż cebulę, ogórka zielonego oraz ser. Powtarzaj aż składniki się skończą. Podawaj od razu.