Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka miodowa

Sałatka miodowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 644

Dodano:

Odsłon: 116

Jesienna sałatka z pikantnej rzodkiewki, soczystego jabłka, dojrzałej papryki i słodkich winogron z sosem cytrynowo-miodowym. Doskonała jako śniadanie lub deser.

Składniki

  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Rzodkiewka duża 5 szt.
  • Jabłko słodkie małe 1 szt.
  • Winogrona białe 15 szt.
  • Olej rzepakowy 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny 2 łyżeczki
  • Miód 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa i owoce umyć.

  2. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki.

  3. Jabłko pokroić na około 12 części.

  4. Paprykę pokroić na około 16 części.

  5. Winogrona oraz pokrojone paprykę, jabłko i rzodkiewki wymieszać.

  6. Olej, miód i sok z cytryny wymieszać.

  7. Sosem przygotowanym w etapie 6 polać sałatkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń