Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Miska pełna zdrowia i smaku. Pyszny sos z dodatkiem soku cytrynowego ograniczy niekorzystne działanie enzymu askorbinozy ( w ogórkach )na witaminę C ( w pomidorach, papryce ). Warzywa, ziarna, zielenina i gruszka zapewni nam dobre samopoczucie, zdrowie i pyszne doznania smakowe. Mięta dodatkowo ożywia sałatkę a sos z tahini robi tu jak zawsze cała robotę. I nie jest to sos na majonezie. Dbamy o smak i zdrowie.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13291
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3960
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13291
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3960
Składniki
Porcja dla 4-5 osób. Ogórki oscypkowe. Jajko roztrzepujemy z mąką, tartym oscypkiem i mlekiem ( ew, szczypta soli ). Ogórki kroimy w 1 cm plastry, obtaczamy w gęstym jajku, potem w bułce tartej z panko. Smażymy z obu stron na rumiano. Przekładamy na ręczniki papierowe. Ziarna lekko prażymy i studzimy. Składniki sosu mieszamy, syrop dodajemy na koniec żeby nie przesłodzić. Pomidorki kroimy na pół lub zostawiamy w całości, ogórki kroimy w średnią kostkę, oliwki wyjmujemy z zalewy, możemy przekroić lub nie. Miętę, natkę i koper siekamy. Obraną gruszkę kroimy w ósemki i skrapiamy sokiem cytrynowym. Wszystko przekładamy do dużej miski, polewamy sosem.