Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często pomysły na ciekawe, oryginalne i smaczne dania rodzą się z tego, co zostało nam w lodówce i szafkach kuchennych. Tak właśnie powstała sałatka Misz Masz – oryginalna, aromatyczna i ciekawa w smaku.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Marchewkę, groszek i kukurydzę odsączamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki. Papryki i ogórki kiszone kroimy w kostkę, papryczkę chili w krążki, cebulkę w pół krążki, siekamy natkę pietruszki i przekładamy do miseczki z odsączonymi warzywami konserwowymi.
PRZYGOTOWANIE SOSU: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, olej lniany, sok wyciśnięty z jednej mandarynki, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekane listki stewi i doprawiamy pieprzem cayenne, kurkumą, tymiankiem i solą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, choć najlepiej jest je zmiksować na gładką masę. Tak przygotowany sos dodajemy do warzyw i mieszamy. Życzę smacznego!