Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często pomysły na ciekawe, oryginalne i smaczne dania rodzą się z tego, co zostało nam w lodówce i szafkach kuchennych. Tak właśnie powstała sałatka Misz Masz – oryginalna, aromatyczna i ciekawa w smaku.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Składniki
Marchewkę, groszek i kukurydzę odsączamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki. Papryki i ogórki kiszone kroimy w kostkę, papryczkę chili w krążki, cebulkę w pół krążki, siekamy natkę pietruszki i przekładamy do miseczki z odsączonymi warzywami konserwowymi.
PRZYGOTOWANIE SOSU: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, olej lniany, sok wyciśnięty z jednej mandarynki, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekane listki stewi i doprawiamy pieprzem cayenne, kurkumą, tymiankiem i solą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, choć najlepiej jest je zmiksować na gładką masę. Tak przygotowany sos dodajemy do warzyw i mieszamy. Życzę smacznego!