Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często pomysły na ciekawe, oryginalne i smaczne dania rodzą się z tego, co zostało nam w lodówce i szafkach kuchennych. Tak właśnie powstała sałatka Misz Masz – oryginalna, aromatyczna i ciekawa w smaku.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4203
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30147
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4203
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30147
Składniki
Marchewkę, groszek i kukurydzę odsączamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki. Papryki i ogórki kiszone kroimy w kostkę, papryczkę chili w krążki, cebulkę w pół krążki, siekamy natkę pietruszki i przekładamy do miseczki z odsączonymi warzywami konserwowymi.
PRZYGOTOWANIE SOSU: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, olej lniany, sok wyciśnięty z jednej mandarynki, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekane listki stewi i doprawiamy pieprzem cayenne, kurkumą, tymiankiem i solą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, choć najlepiej jest je zmiksować na gładką masę. Tak przygotowany sos dodajemy do warzyw i mieszamy. Życzę smacznego!