Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka w której jest wszystkiego po trochu. Ma coś z sałatki jarzynowej, coś z sałatki z zupek chińskich. Jest smaczna.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Składniki
Zupki chińskie przygotowałam według instrukcji na opakowaniu. Makaron odcedziłam od zalewy i przestudziłam go. Warto go na sucho drobno połamać. Marchewki i pietruszkę z rosołu pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do miski. Dodałam obrane i pokrojone w kostkę jajka. Paprykę odsączyłam na ręczniku i również pokroiłam w kostkę. Dodałam do miski. Ogórki odsączyłam z zalewy, pokroiłam w kostkę i dodałam do reszty składników. Kukurydzę i groszek odsączyłam na durszlaku i również dodałam do sałatki. Cebulę drobno pokroiłam i wrzuciłam do reszty. Na końcu dodałam wystudzony makaron. Wszystko doprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Sałatkę przełożyłam do salaterek i schłodziłam w lodówce. Najlepsza jest po minimum kilku godzinach chłodzenia.