Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka młodości dostarcza organizmowi mnóstwo cennych witamin, soli mineralnych i błonnika. Poza tym doda ci energii, kiedy tylko jej potrzebujesz. Możesz ją potraktować jako pożywne śniadanie albo dodatek do głównego posiłku.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Składniki
Rukolę, roszponkę i kiełki rzodkiewek opłucz, osusz, a następnie umieść w głębokiej misce lub półmisku.
Awokado umyj pod bieżącą wodą, przekrój na pół i wyciągnij pestkę. Z pomocą łyżki wydrąż miąższ, a następnie pokrój je w kostkę lub łódeczki. Ułóż na świeżych zielonych liściach. Ser pokrój w prostokąty lub kostkę. Dołóż do poprzednich składników. Rzodkiewki umyj pod bieżącą wodą i posiekaj w plasterki. Także dodaj do miski. Oliwki możesz przekroić na pół albo dodać w całości, w zależności od tego, jakiej są wielkości.
Przygotuj teraz sos. Ocet balsamiczny połącz z oliwą z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Teraz polej swoją sałatkę. Na koniec posiekaj ulubione orzechy i posyp przed podaniem. Dzięki temu sałatka będzie chrupać.
Przed podaniem możesz też posypać sałatkę świeżym koperkiem.