Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, pożywna, lekka, doskonała na kolację.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 732
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 732
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Składniki
Pekinkę umyć pokroić, umieścić w salaterce. Ogórka obrać , pokroić w półkrążki , dodać.
Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w kostkę , dodać. Paprykę umyć, pokroić w kostkę , dodać.
Tuńczyka osączyć z zalewy, dodać. Cebulkę umyć , pokroić , dodać.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą i pieprzem, dodać do sałatki , wymieszać.
Pozostawić w lodówce około 2 godzin aby smaki się wymieszały.