Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na Andrzejki z tuńczykiem, jajkiem i ryżem jest łatwa w przygotowaniu, szybka i niezwykle smaczna. Zawiera dużą ilość białka, dzięki czemu będzie ulubioną przekąską osób aktywnych fizycznie. Na imprezie podawaj ją w pucharkach lub na kanapkach czy krakersach. Sałatka będzie wspaniałą zagryzką, przekąską czy przystawką przed głównym daniem.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1837
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1837
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 76
Składniki
W garnuszku rozgrzej olej. Dodaj ryż i smaż go przez ok. 2 minuty aż stanie się przezroczysty. Zalej go wodą w ilości zaleconą na opakowaniu i gotuj przez wskazany przez producenta czas, czasem mieszając. Po ugotowaniu przykryj garnek pokrywką i otul go ręcznikami kuchennymi. Pozostaw na 20 minut.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź je i obierz. Pokrój na niewielkie kawałki.
Selera i zieloną cebulkę drobno posiekaj, a ogórki kiszone pokrój w niewielką kostkę.
Tuńczyka rozerwij widelcem na mniejsze cząstki.
Wszystkie składniki na sałatkę włóż do miski i wstępnie wymieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na sos w niewielkiej miseczce. Zalej nim składniki sałatki i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę na Andrzejki wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno, posypaną siekanym szczypiorkiem.
Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku.