Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na drugie śniadanie jest sycąca, pyszna i doskonale dopasowana pod względem składników. Sprawdź ten przepis!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17221
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 416
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 69
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 147
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17221
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 416
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 69
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 147
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu, który powinien się chwilę przegryźć. Połącz majonez z jogurtem naturalnym. Czosnek obierz, rozgnieć, a następnie przepuść przez praskę. Połącz wraz z majonezem i jogurtem naturalnym, dopraw solą, pieprzem i koperkiem według uznania. Wymieszaj i odstaw.
Przygotuj teraz kurczaka. Mięso oczyść z błonek, pokrój w drobne kostki, a następnie oprósz przyprawami, dopraw solą i pieprzem. Umieść w naczyniu żaroodpornym, delikatnie skrop olejem lub oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z grzałką górną i dolną przez około 35 minut. Jeśli chcesz szybciej przygotować mięso, po prostu podsmaż je na patelni.
Ugotuj jajka na twardo, umieszczając je w zimnej wodzie. Po zagotowaniu się jej, gotuj przez około 8 minut.
Szpinak opłucz pod bieżącą wodą. Wyłóż na głęboką paterę, półmisek lub miskę. Zieloną część kapusty pekińskiej posiekaj, wyłóż nią także naczynie do sałatki.
Awokado umyj pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na pół, a następnie wyciągnij pestkę. Za pomocą łyżki wyjmij miąższ i pokrój na paseczki. Delikatnie posól. Dodaj do wcześniej wyłożonych składników.
Ugotowane jajka pokrój w ósemki albo na średniej wielkości kostki. Przygotowanego wcześniej kurczaka pokrój na drobniejsze kawałki lub plasterki. Całość dopraw sosem czosnkowym.