Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka powstała dosłownie w chwilę i z samych resztek, których szkoda było wyrzucić. W efekcie wyszła smaczna sałatka, w sam raz na zapchanie żołądka gdy zgłodniejemy a nie chcemy się objadać lub na grilla.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Liście sałaty i szpinaku umyć i dokładnie osuszyć. Rozłożyć w misce i przygotować pozostałe składniki. Jajko pokroić na ćwiartki, pomidora na cząstki, wędlinę pokroić na pół i zwinąć w rożki, cebule pokroić na cienkie paseczki, truskawkę na ćwiartki. Składniki sosu wymieszać najlepiej umieszczając składniki w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i energicznie potrząsnąć kilka razy. Na zieleninie rozłożyć przygotowane składniki, posypać grzankami i czarnuszką oraz rozdrobnionym serem, polać sosem i na sam koniec dodać odrobinę szczypiorku i natki. Sałatka gotowa jest do spożycia.