Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka powstała dosłownie w chwilę i z samych resztek, których szkoda było wyrzucić. W efekcie wyszła smaczna sałatka, w sam raz na zapchanie żołądka gdy zgłodniejemy a nie chcemy się objadać lub na grilla.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14047
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14047
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Liście sałaty i szpinaku umyć i dokładnie osuszyć. Rozłożyć w misce i przygotować pozostałe składniki. Jajko pokroić na ćwiartki, pomidora na cząstki, wędlinę pokroić na pół i zwinąć w rożki, cebule pokroić na cienkie paseczki, truskawkę na ćwiartki. Składniki sosu wymieszać najlepiej umieszczając składniki w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i energicznie potrząsnąć kilka razy. Na zieleninie rozłożyć przygotowane składniki, posypać grzankami i czarnuszką oraz rozdrobnionym serem, polać sosem i na sam koniec dodać odrobinę szczypiorku i natki. Sałatka gotowa jest do spożycia.