Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na każdą okazję jest pełna różnych składników – mięsa, sera i warzyw połączonych kremowym i aksamitnym sosem majonezowym. Dodatek paluszków krabowych nadaje całości ciekawego aromatu, a ogórki konserwowe – kwaskowatości. Sałatka sprawdzi się na śniadanie czy kolację, ale także na świątecznym stole czy też imprezie rodzinnej lub ze znajomymi. Przyrządzisz ją bardzo szybko i prosto, a z powodzeniem także możesz zmodyfikować ją o dodatkowe składniki, które akurat masz w lodówce.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Składniki
Marchewkę obierz i ugotuj aż będzie al dente. Następnie pokrój ją w niewielką kostkę. Alternatywnie możesz użyć marchewki konserwowej ze słoika.
Szynkę, żółty ser i ogórki konserwowe pokrój w niewielką kostkę o podobnej wielkości. Paluszki surimi pokrój w paseczki lub kostkę, a cebulę bardzo drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej i wstępnie, delikatnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na sos. Przygotowaną mieszaniną zalej sałatkę i całość dokładnie przemieszaj do całkowitego przykrycia.
Sałatkę na każdą okazję wstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny, by smaki się połączyły. Podawaj ją na zimno, udekorowaną natką pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2-3 dni.