Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika nadmiernej ilości węglowodanów pod koniec dnia, dlatego polecamy wam bogatą w białko, zdrowe tłuszcze i witaminy sałatkę na kolację. Jeśli ugotujesz jajka wcześniej, przygotowanie sałatki zajmie ci tylko kilka chwil. Nadmiar przekąski możesz wykorzystać kolejnego dnia. Zawinięta w tortillę sałatka sprawdzi się jako lunch do pracy, a zmiksowana posłuży za pastę do smarowania pieczywa.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Ugotuj jajka na twardo (8-10 minut), ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Dokładnie umyj ogórki i rzodkiewki. Ogórki pokrój w kostkę, posyp solą, zamieszaj i odstaw na 15-20 minut, aby puściły sok. Rzodkiewki posiekaj podobnie jak ogórki. Tuńczyka odsącz z oleju lub wody. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce. Pamiętaj, aby dodać odsączone ogórki.
Zmieszaj jogurt (lub olej) z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw solą (w razie potrzeby) i pieprzem, a następnie polej sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. Dodaj posiekaną zieleninę. Wstaw sałatkę na 30 minut do lodówki i po tym czasie podawaj.