Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1656
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1656
Składniki
Na talerzu rozłożyć młode liście. Na liściach ułożyć pokrojonego w półplasterki pomidora, porwaną na kawałki i pozwijaną w zgrabne pęczki szynkę szwarcwaldzką, kostki polenty. Pomidora posypać pokrojoną w kostkę szalotką. Całość osypać pestkami słonecznika i oprószyć świeżo mielonym pieprzem. W kubeczku wymieszać musztardę z miodem, olejem lnianym i octem jabłkowym, szczyptą soli. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego. Kostki polenty - ugotować szklankę kaszy kukurydzianej w litrze wody ze szczyptą soli i łyżeczką masła. Masę wyłożyć do płaskiego naczynia i poczekać, aż wystygnie. Pokroić w kostki.