Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na ostatki z kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą, ogórkiem i czerwoną fasolą. Mega sycąca, idealna pod zakrapiane imprezy i nie tylko. Pięknie prezentuje się na talerzu. Charakteru dodaje jej wyrazisty sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1616
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232033
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5098
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1616
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232033
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5098
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz, następnie natrzyj dokładnie przyprawą gyros. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Kurczaka smaż na średnim ogniu po około 5 minut z każdej strony. Usmażone filety z kurczaka przełóż na deskę i pokrój w wąskie paski.
Pomidorki koktajlowe opłucz i przekrój na pół. Ogórka umyj i pokrój w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsącz z zalewy.
W miseczce połącz składniki sosu: majonez z jogurtem greckim, posiekanym czosnkiem i przyprawami.
Mix sałat przełóż na talerz lub do miski. Na górę wyłóż warzywa oraz pokrojonego kurczaka. Sałatkę na ostatki polej sosem. Wymieszaj tuż przed podaniem. Smacznego!