Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka na roszponce z granatem i fetą

Sałatka na roszponce z granatem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 299 Ocena: 5400

Dodano:

Odsłon: 1213

Szybka i bardzo zdrowa sałatka o ciekawym smaku :)

Składniki

  • Roszponka ok 150 g
  • Granat 1 szt
  • Feta ok 100 g
  • Oliwa 1 łyżka
  • Musztarda 1 łyżka
  • Cukier brązowy (można zastąpić białym) 1 łyżka
  • Sok z cytryny 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Roszponkę umyć,osuszyć.
    Owoc granatu umyć i obrać.

    Połowę pestek granatu wymieszać z cukrem,musztardą,sokiem z cytryny i oliwą i zmiksować na sos.

  2. Roszponkę rozłożyć na talerzu,polać sosem z granatu,posypać pokruszoną fetą i resztą pestek granatu.Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń