Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna salatka na upaly z sosem pomaranczowo-musztardowym. Smakuje równiez z prazonymi orzechami lub suszonymi slliwkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 132
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 777
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 132
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 777
Składniki
Przygotowac dressing pomaranczowo-musztardowy. Wycisnac pomarancze i uzupelnic woda do 100 ml, nastepnie dodac sok z cytryny, miód, musztarde, sól i pieprz i mieszac wszystko do uzyskania jednorodnego sosu. Nastepnie dodac olej słonecznikowy i miksowac przez kilka sekund, az powstanie lekko kremowa masa.
Pokroic wszystkie swieze skladniki (ser feta, awokado, zurawine i filety pomaranczy) na małe kawalki i uprazyc bez oleju slupki migdalów. Wszystko wymieszac z salata i polac dressingiem.
Podawac natychmiast do spozycia.