Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na kolorową i bardzo sycącą sałatkę nicejską. Sałatka nicejska to klasyka kuchni francuskiej. Tuńczyk, jajko, pomidor i inne dodatki czynią z sałatki nicejskiej danie, które może zastąpić obiad. Do polania serwujemy dressing z oliwy, soku z cytryny i musztardy. Całość palce lizać.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Na sałacie rozkładamy jajka przecięte na pół, pokrojone pomidorki, tuńczyka oraz oliwki i 5-6 filecików anchois
Całość obsypujemy czerwoną cebulą pokrojoną na półplasterki
Sałatkę oprószamy świeżo zmielonym pieprzem
Przygotowujemy sos: mieszamy wszystkie ww składniki i polewamy sałatkę bezpośrednio przed podaniem