Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na kolorową i bardzo sycącą sałatkę nicejską. Sałatka nicejska to klasyka kuchni francuskiej. Tuńczyk, jajko, pomidor i inne dodatki czynią z sałatki nicejskiej danie, które może zastąpić obiad. Do polania serwujemy dressing z oliwy, soku z cytryny i musztardy. Całość palce lizać.
Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1639
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1108
Polecam.
Odsłon: 1155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1639
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1108
Składniki
Na sałacie rozkładamy jajka przecięte na pół, pokrojone pomidorki, tuńczyka oraz oliwki i 5-6 filecików anchois
Całość obsypujemy czerwoną cebulą pokrojoną na półplasterki
Sałatkę oprószamy świeżo zmielonym pieprzem
Przygotowujemy sos: mieszamy wszystkie ww składniki i polewamy sałatkę bezpośrednio przed podaniem