Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler uwielbia docierać do prawdziwych receptur danej kuchni. Jednak, aby wprowadzić nutkę różnorodności, często stawia na innowacyjną formę podania. Ta sałatka niemiecka zawiera wszystkie składniki z oryginalnego przepisu na tę potrawę. Przygotujesz ją bardzo szybko, więc z pewnością ucieszy łasucha, który będzie miał ochotę na pożywną, mięsną przekąskę. W Niemczech tę sałatkę podaje się z pieczonymi ziemniakami lub kromką świeżego pieczywa, ale możesz zaserwować ją w dowolny sposób.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1351
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4219
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1351
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4219
Składniki
Niezwykła forma tej sałatki polega na fantazyjnym pokrojeniu mięsa. Mortadelę lub serdelki obierz z osłonek, potnij w cienkie paski, a następnie w długie słupki. Cebulę obierz, posiekaj w piórka lub półplasterki, posyp solą, aby zmiękła i wymieszaj. Ogórki wylej ze słoika na durszlak, aby odsączyć je z zalewy.
Wymieszaj ocet z zalewą z ogórków, olejem, wodą i dopraw solą oraz pieprzem. W misce umieść posiekaną wędlinę, zmiękczoną cebulkę i ogóreczki w całości. Polej sałatkę sosem i dokładnie wymieszaj. Miskę z sałatką zawiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie podawaj z ulubionymi dodatkami.