Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler uwielbia docierać do prawdziwych receptur danej kuchni. Jednak, aby wprowadzić nutkę różnorodności, często stawia na innowacyjną formę podania. Ta sałatka niemiecka zawiera wszystkie składniki z oryginalnego przepisu na tę potrawę. Przygotujesz ją bardzo szybko, więc z pewnością ucieszy łasucha, który będzie miał ochotę na pożywną, mięsną przekąskę. W Niemczech tę sałatkę podaje się z pieczonymi ziemniakami lub kromką świeżego pieczywa, ale możesz zaserwować ją w dowolny sposób.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457425
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1373
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2202
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457425
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1373
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2202
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 557
Składniki
Niezwykła forma tej sałatki polega na fantazyjnym pokrojeniu mięsa. Mortadelę lub serdelki obierz z osłonek, potnij w cienkie paski, a następnie w długie słupki. Cebulę obierz, posiekaj w piórka lub półplasterki, posyp solą, aby zmiękła i wymieszaj. Ogórki wylej ze słoika na durszlak, aby odsączyć je z zalewy.
Wymieszaj ocet z zalewą z ogórków, olejem, wodą i dopraw solą oraz pieprzem. W misce umieść posiekaną wędlinę, zmiękczoną cebulkę i ogóreczki w całości. Polej sałatkę sosem i dokładnie wymieszaj. Miskę z sałatką zawiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie podawaj z ulubionymi dodatkami.