Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler uwielbia docierać do prawdziwych receptur danej kuchni. Jednak, aby wprowadzić nutkę różnorodności, często stawia na innowacyjną formę podania. Ta sałatka niemiecka zawiera wszystkie składniki z oryginalnego przepisu na tę potrawę. Przygotujesz ją bardzo szybko, więc z pewnością ucieszy łasucha, który będzie miał ochotę na pożywną, mięsną przekąskę. W Niemczech tę sałatkę podaje się z pieczonymi ziemniakami lub kromką świeżego pieczywa, ale możesz zaserwować ją w dowolny sposób.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 915
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 915
Składniki
Niezwykła forma tej sałatki polega na fantazyjnym pokrojeniu mięsa. Mortadelę lub serdelki obierz z osłonek, potnij w cienkie paski, a następnie w długie słupki. Cebulę obierz, posiekaj w piórka lub półplasterki, posyp solą, aby zmiękła i wymieszaj. Ogórki wylej ze słoika na durszlak, aby odsączyć je z zalewy.
Wymieszaj ocet z zalewą z ogórków, olejem, wodą i dopraw solą oraz pieprzem. W misce umieść posiekaną wędlinę, zmiękczoną cebulkę i ogóreczki w całości. Polej sałatkę sosem i dokładnie wymieszaj. Miskę z sałatką zawiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie podawaj z ulubionymi dodatkami.