Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę białej kapusty, niekoniecznie młodej:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Składniki
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski, zalać wrzątkiem tak aby woda dokładnie przykryła kapustę i odstawić na 15- 20. Cebulę pokroić w kostkę. Kapustę odcedzić. Cebulę usmażyć na złoty kolor, dodać kapustę podsmażyć 2 minutki dolać wodę, wymieszać dodać kmin, sól i pieprz, przykryć i dusić na małym ogniu przez ok 15 minut. Jeżeli kapusta po tym czasie jest jeszcze twarda to dusić jeszcze przez 5 minut.