Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka szybka sałatka od serca. Polecam zrobić ją choćby na kolację dla rodziny. Jest lekka, pyszna taka od serca.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8507
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6952
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4737
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327389
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8507
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6952
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4737
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327389
Składniki
Krewetki wcześniej odmrażam, przekładam do miseczki dodaję sól, pieprz, bazylię, oregano, czosnek i mieszam. Odstawiam na godzinę do lodówki. Roszponkę myję układam na desce, dodaję winogrono, z mango i plastra ananasa wycinam za pomocą foremki serduszka. Dodaję do sałatki. Cebulę kroję drobno, kiwi w plastry. Krewetki przesmażam na maśle klarowanym, dodaję do sałatki. Posypuję pieprzem czerwonym. Z ciasta francuskiego wycinam foremką serduszka. Układam na papierze, wstawiam na blaszce do piekarnika nagrzanego temp 220 stopni na 10 minut. Dodaję do sałatki. Polewam ją przed podaniem sosem.