Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczna sałatkę z ogórków. Sałatkę polecam jako pyszny dodatek do obiadu lub po prostu jako pyszną przekąskę.
słoiki, garnek do pasteryzacji, szatkownica lub zwykła tarka,
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Składniki
Ogórki zielone, umyć, odsączyć na sicie, następnie poszatkować, osolić i odstawić na 5 - 6 godzin. Przygotować zalewę; Składniki na zalewę doprowadzać do zagotowania i gotować około 5 - 8 minut. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia. Poszatkowane ogórki odsączyć , połączyć z przygotowaną ostudzoną zalewą. Wymieszać i przełożyć do czystych słoików. Słoiki dobrze zakręcić, a następnie pasteryzować około 10 minut od zagotowania.