Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczna sałatkę z ogórków. Sałatkę polecam jako pyszny dodatek do obiadu lub po prostu jako pyszną przekąskę.
słoiki, garnek do pasteryzacji, szatkownica lub zwykła tarka,
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2189
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23104
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2189
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23104
Składniki
Ogórki zielone, umyć, odsączyć na sicie, następnie poszatkować, osolić i odstawić na 5 - 6 godzin. Przygotować zalewę; Składniki na zalewę doprowadzać do zagotowania i gotować około 5 - 8 minut. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia. Poszatkowane ogórki odsączyć , połączyć z przygotowaną ostudzoną zalewą. Wymieszać i przełożyć do czystych słoików. Słoiki dobrze zakręcić, a następnie pasteryzować około 10 minut od zagotowania.