Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,lekka i aromatyczna sałatka,zrobiłam pierwszy raz i zostanie w moim menu na stałe.Dla osób,które nie przepadają za oliwkami,zapewniam,że w tej kompozycji smaków naprawdę pysznie smakują,sama byłam zaskoczona:)
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 24
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 147
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 114
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 38
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 116
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 24
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 147
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 114
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 38
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 116
Składniki
Oliwki przekroić na pół, podobnie pomidorki cherry.Cebulę pokroić w piórka.
W miseczce wymieszać sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z olejem,wodą,sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.
Do miski wrzucić pokrojone składniki,zalać sosem,delikatnie wymieszać.Ser feta pokroić w kostkę lub pokruszyć i położyć na wierzchu sałatki.Całość posypać suszonym oregano i udekorować listkami bazylii.Można podać z grzanką z bagietki.