Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo prosta i szybka, ja uwielbiam dodatek świeżych ziół, im więcej tym lepiej, a w połączeniu z grilowanym mięsem, to po prostu niebo w gębie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13250
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13250
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5011
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w plastry, pomidory kroimy w grube pół plasterki, paprykę odsączamy i kroimy w paseczki. Na dnie salaterki układamy połowę pokrojonych pomidorów.
Na pomidory układamy połowę pokrojonych ogórków.
Na ogórki układamy połowę pokrojonej papryki.
Na paprykę kładziemy resztę pomidorów, na pomidory resztę ogórków, a na ogórki pozostałą paprykę. Na ostatniej warstwie papryki układamy obraną i posiekaną w drobną kosteczkę cebulę.
Cebulę oblewamy sokiem z cytryny, oliwą i obsypujemy solą i pieprzem. Na koniec układamy poszatkowaną , bazylię, kolendrę i pietruszkę.
Smacznego !!!
;-D