Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i orzeźwiająca. Najbardziej smakuje w upalne dni.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2479
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2479
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Rodzynki wymieszać z żurawiną i zalać rumem.Odstawić na godzinę.
Wszystkie owoce obrać i pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Orzechy grubo posiekać i razem z płatkami migdałowymi uprażyć na suchej patelni do zrumienienia
Do owoców dodać rodzynki z żurawiną i rumem. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki do mocnego schłodzenia.
Uprażonymi płatkami migdałowymi i orzechami posypujemy sałatkę przed samym podaniem. Życzę SMACZNEGO!