Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i orzeźwiająca. Najbardziej smakuje w upalne dni.
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1273
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 547
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5430
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 802
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3774
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1273
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 547
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5430
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 802
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3774
Składniki
Rodzynki wymieszać z żurawiną i zalać rumem.Odstawić na godzinę.
Wszystkie owoce obrać i pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Orzechy grubo posiekać i razem z płatkami migdałowymi uprażyć na suchej patelni do zrumienienia
Do owoców dodać rodzynki z żurawiną i rumem. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki do mocnego schłodzenia.
Uprażonymi płatkami migdałowymi i orzechami posypujemy sałatkę przed samym podaniem. Życzę SMACZNEGO!