Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i orzeźwiająca. Najbardziej smakuje w upalne dni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Składniki
Rodzynki wymieszać z żurawiną i zalać rumem.Odstawić na godzinę.
Wszystkie owoce obrać i pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Orzechy grubo posiekać i razem z płatkami migdałowymi uprażyć na suchej patelni do zrumienienia
Do owoców dodać rodzynki z żurawiną i rumem. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki do mocnego schłodzenia.
Uprażonymi płatkami migdałowymi i orzechami posypujemy sałatkę przed samym podaniem. Życzę SMACZNEGO!