Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i orzeźwiająca. Najbardziej smakuje w upalne dni.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7475
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 932
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7475
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 932
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Rodzynki wymieszać z żurawiną i zalać rumem.Odstawić na godzinę.
Wszystkie owoce obrać i pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Orzechy grubo posiekać i razem z płatkami migdałowymi uprażyć na suchej patelni do zrumienienia
Do owoców dodać rodzynki z żurawiną i rumem. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki do mocnego schłodzenia.
Uprażonymi płatkami migdałowymi i orzechami posypujemy sałatkę przed samym podaniem. Życzę SMACZNEGO!