Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i orzeźwiająca. Najbardziej smakuje w upalne dni.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Rodzynki wymieszać z żurawiną i zalać rumem.Odstawić na godzinę.
Wszystkie owoce obrać i pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Orzechy grubo posiekać i razem z płatkami migdałowymi uprażyć na suchej patelni do zrumienienia
Do owoców dodać rodzynki z żurawiną i rumem. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki do mocnego schłodzenia.
Uprażonymi płatkami migdałowymi i orzechami posypujemy sałatkę przed samym podaniem. Życzę SMACZNEGO!