Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka papieska to sycąca odsłona gotowanych ziemniaków. Dobrze sprawdzi się do grilla, dań mięsnych i jako samodzielne śniadanie czy kolację na zimno.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14024
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15864
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14024
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15864
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach. Kiedy odrobinę ostygną, obierz je, a potem pokrój w średniej wielkości kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój na większe części. Ser pokrój w kostkę.
Z pora odkrój jasnozieloną i białą część. Posiekaj drobno. Tak samo zrób z obraną cebulą. Pokrój też szczypior.
Wszystkie warzywa, ser i jajka umieść w misce. Dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Umieść sałatkę papieską w lodówce minimum godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły.