Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka papieska to sycąca odsłona gotowanych ziemniaków. Dobrze sprawdzi się do grilla, dań mięsnych i jako samodzielne śniadanie czy kolację na zimno.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 610
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 610
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach. Kiedy odrobinę ostygną, obierz je, a potem pokrój w średniej wielkości kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój na większe części. Ser pokrój w kostkę.
Z pora odkrój jasnozieloną i białą część. Posiekaj drobno. Tak samo zrób z obraną cebulą. Pokrój też szczypior.
Wszystkie warzywa, ser i jajka umieść w misce. Dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Umieść sałatkę papieską w lodówce minimum godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły.