Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka papieska to sycąca odsłona gotowanych ziemniaków. Dobrze sprawdzi się do grilla, dań mięsnych i jako samodzielne śniadanie czy kolację na zimno.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach. Kiedy odrobinę ostygną, obierz je, a potem pokrój w średniej wielkości kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój na większe części. Ser pokrój w kostkę.
Z pora odkrój jasnozieloną i białą część. Posiekaj drobno. Tak samo zrób z obraną cebulą. Pokrój też szczypior.
Wszystkie warzywa, ser i jajka umieść w misce. Dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Umieść sałatkę papieską w lodówce minimum godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły.