Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dzisiejsza składa się z 3 składników + sól i pieprz oraz majonez. Prosta i szybka w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczna i pożywna.
garnek, salaterka, miska,
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 184
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 184
Składniki
Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w większe kawałki. Po oczyszczeniu i pokrojeniu podsmażyć na maśle klarownym do miękkości. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać, a następnie pokroić w grubszą kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać. Do sałatki dodać majonez ponownie wymieszać do połączenia składników. W niskiej salaterce ułożyć oczyszczone, wypłukane i osuszone liście sałaty, na liściach ułożyć sałatkę, udekorować połówkami jajek przepiórczych , grzybkami oraz szczypiorkiem.
Sałatka do spożycia, tylko zdjęcia jakoś nie wyraźne mi wychodzą. Doradźcie mi jak robić ładne zdjęcia.