Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj sałatkę pieczarkową na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. W tym daniu smaki kwaśno-ostre równoważą się ze słodkimi, co sprawia, że sałatka jest niezwykle smaczna. Dodatek szynki sprawia, że możesz ją jeść jako samodzielne dania, które jest bardzo sycące.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9780
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5128
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 676
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9780
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5128
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 676
Składniki
Papryki umyj, oczyść z nasion i błonek, po czym pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z korniszonami. Jeśli preferujesz ostrzejsze smaki, możesz użyć ogórków z pikli z papryczką chili. Następnie pokrój grzybki w plasterki, a obraną cebulkę w drobną kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę lub paski, a koperek drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Sprawdź ostrość i poziom soli i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Marynowane składniki sałatki są dość pikantne, więc nadadzą sałatce mnóstwo smaku.
Odstaw sałatkę do lodówki na co najmniej 30 minut i serwuj. Możesz udekorować miseczkę marchewką i natką pietruszki.