Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj sałatkę pieczarkową na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. W tym daniu smaki kwaśno-ostre równoważą się ze słodkimi, co sprawia, że sałatka jest niezwykle smaczna. Dodatek szynki sprawia, że możesz ją jeść jako samodzielne dania, które jest bardzo sycące.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 179
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 570
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 288
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 179
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 570
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 288
Składniki
Papryki umyj, oczyść z nasion i błonek, po czym pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z korniszonami. Jeśli preferujesz ostrzejsze smaki, możesz użyć ogórków z pikli z papryczką chili. Następnie pokrój grzybki w plasterki, a obraną cebulkę w drobną kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę lub paski, a koperek drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Sprawdź ostrość i poziom soli i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Marynowane składniki sałatki są dość pikantne, więc nadadzą sałatce mnóstwo smaku.
Odstaw sałatkę do lodówki na co najmniej 30 minut i serwuj. Możesz udekorować miseczkę marchewką i natką pietruszki.