Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj sałatkę pieczarkową na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. W tym daniu smaki kwaśno-ostre równoważą się ze słodkimi, co sprawia, że sałatka jest niezwykle smaczna. Dodatek szynki sprawia, że możesz ją jeść jako samodzielne dania, które jest bardzo sycące.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6167
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6167
Składniki
Papryki umyj, oczyść z nasion i błonek, po czym pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z korniszonami. Jeśli preferujesz ostrzejsze smaki, możesz użyć ogórków z pikli z papryczką chili. Następnie pokrój grzybki w plasterki, a obraną cebulkę w drobną kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę lub paski, a koperek drobno posiekaj. Umieść wszystkie składniki sałatki w misce, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Sprawdź ostrość i poziom soli i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Marynowane składniki sałatki są dość pikantne, więc nadadzą sałatce mnóstwo smaku.
Odstaw sałatkę do lodówki na co najmniej 30 minut i serwuj. Możesz udekorować miseczkę marchewką i natką pietruszki.