Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka mało składnikowa. Uboga w składniki ale bogata w smaku:) Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi lub z zwykłymi kanapkami z żółtym serem lub z wędliną.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Pomidorki przekrawamy na pół /jeśli mamy małe sztuki możemy zostawić je w całości/. Paprykę czerwoną /możemy użyć po kawałku kolorowej/ oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Kapary dokładnie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe. Sałatki nie solimy bo kapary są słone, możemy dodać odrobinę pieprzu i oliwy.