Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pomidorowo-kaparowo-paprykowa

Sałatka pomidorowo-kaparowo-paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 588 Ocena: 4600

Dodano:

Odsłon: 117

Prosta sałatka mało składnikowa. Uboga w składniki ale bogata w smaku:) Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi lub z zwykłymi kanapkami z żółtym serem lub z wędliną.

Składniki

  • pomidorki koktajlowe ok. 20 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • kapary 2 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka pomidorowo-kaparowo-paprykowa

Przygotowanie

  1. Pomidorki przekrawamy na pół /jeśli mamy małe sztuki możemy zostawić je w całości/. Paprykę czerwoną /możemy użyć po kawałku kolorowej/ oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Kapary dokładnie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe. Sałatki nie solimy bo kapary są słone, możemy dodać odrobinę pieprzu i oliwy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń