Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywa z dynią oraz ugotowanym filetem z kurczaka posmakowały całej rodzince. Podane na zielonej sałacie były ozdobą stołu.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Składniki
Filet z kurczaka umyć a następnie ugotować . Ugotowane mięso pokroić w cieniutkie paseczki. Marchewki i ziemniaki obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w słomkę. Cebule obrać i pokroić w piórka. Dynie obrać ze twardej skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa oddzielnie podsmażać na dobrze rozgrzanym oleju do miękkości , a następnie połączyć z sobą dodając przygotowane wcześniej mięso. Jeszcze chwile podsmażać cały czas mieszając doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia wystudzić połączyć z majonezem i wymieszać. Na płaskim półmisku ułożyć opłukane ,osuszone liście sałaty, na sałacie ułożyć gniazda z powstałej sałatki . W środku zrobić wgłębienie. Z ugotowanych jajek wyjąc żółtka rozgnieść widelcem, wymieszać z posiekanym koperkiem i majonezem. Doprawić pieprzem i solą do smaku. W środek każdego gniazda nałożyć przygotowaną masę z żółtek.