Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis który stanie się hitem każdej imprezy. Kilka składników, kilka minut krojenia i gotowe!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13314
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6341
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13314
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5080
Składniki
Sos: Jogurt naturalny mieszamy z musztardą i chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Jajka przekrawamy na pół. Żółtka odkładamy do dekoracji, białka kroimy w kostkę.
Mięso kurczaka, ogórki i białą cebulkę kroimy i wraz z białkami jajek dodajemy do miski z sosem. Do sałatki dodajemy puszkę kukurydzy, całość dokładnie mieszamy.
Sałatkę przekładamy do głębokiego talerza i formujemy kopiec. Posypujemy rozgniecionymi żółtkami.
W sałatkę wciskamy chipsy zaczynając od dolnej warstwy, tak aby chipsy w następnej warstwie się ze sobą mijały. Wierzch dekorujemy marynowaną cebulką. Smacznego!