Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która pamięta czasy, kiedy to rodzice wraz z sąsiadami urządzali domówki, a z magnetofonu na taśmy szpulowe płynęły piosenki Elvisa Presleya :) Każda pani domu miała wtedy w spiżarni grzybki marynowane, a dostęp do świeżych jajek był w zasięgu ręki. Do tego jeszcze cebula, majonez i sałatka gotowa. Podawana była z dodatkiem szynki gotowanej, lenczu czy mortadeli. Mówię Wam, pychota :)
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 189
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 61
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 189
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 61
Składniki
Cebule posiekać w kostkę, sparzyć wrzątkiem na sitku, następnie zahartować zimna wodą, dobrze odsączyć.
Jajka i grzybki pokroić w grubszą kostkę, połączyć z cebulą, majonezem, solą, cukrem i pieprzem, dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Ułożyć na salaterce na przemian: wędlinę / sałatkę.
Posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.