Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka rosołkowa to doskonały przykład oszczędności i praktyczności w kuchni, ponieważ składniki jednej potrawy – gotowane warzywa z rosołu - są wykorzystywane do stworzenia kolejnej. Ta metoda nie tylko ogranicza marnotrawstwo, ale również wzbogaca smak sałatki, nadając jej głębię i esencjonalność. Dzięki temu potrawa zyskuje fantastyczną głębię i esencjonalność. Potrawa wzbogacona jest kiszonymi ogórkami, które dodają chrupkości oraz delikatnym groszkiem konserwowym urozmaicającym smak. Majonez połączony ze śmietaną nadaje przyjemnej kremowości. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, po długim schłodzeniu w lodówce.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1260
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1260
Składniki
Warzywa z rosołu wystudź i pokrój w kostkę. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój tak jak pozostałe warzywa. Groszek odsącz z puszki. Możesz użyć też mrożonego groszku i krótko go gotować. Ogórki kiszone drobno posiekaj i odłóż na sitko do odsączenia. Dla podkręcenia smaku możesz dodać małą cebulkę lub kawałek pora. Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce.
Majonez zmieszaj ze śmietaną, dopraw solą i czarnym pieprzem. Wymieszaj sos z warzywami i odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut do schłodzenia. Przed podaniem posyp sałatkę natką pietruszki. Podawaj z kromką ciemnego, domowego pieczywa.