Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka rosołkowa to doskonały przykład oszczędności i praktyczności w kuchni, ponieważ składniki jednej potrawy – gotowane warzywa z rosołu - są wykorzystywane do stworzenia kolejnej. Ta metoda nie tylko ogranicza marnotrawstwo, ale również wzbogaca smak sałatki, nadając jej głębię i esencjonalność. Dzięki temu potrawa zyskuje fantastyczną głębię i esencjonalność. Potrawa wzbogacona jest kiszonymi ogórkami, które dodają chrupkości oraz delikatnym groszkiem konserwowym urozmaicającym smak. Majonez połączony ze śmietaną nadaje przyjemnej kremowości. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, po długim schłodzeniu w lodówce.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1578
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1578
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Składniki
Warzywa z rosołu wystudź i pokrój w kostkę. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój tak jak pozostałe warzywa. Groszek odsącz z puszki. Możesz użyć też mrożonego groszku i krótko go gotować. Ogórki kiszone drobno posiekaj i odłóż na sitko do odsączenia. Dla podkręcenia smaku możesz dodać małą cebulkę lub kawałek pora. Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce.
Majonez zmieszaj ze śmietaną, dopraw solą i czarnym pieprzem. Wymieszaj sos z warzywami i odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut do schłodzenia. Przed podaniem posyp sałatkę natką pietruszki. Podawaj z kromką ciemnego, domowego pieczywa.