Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek korzenny łatwy i pyszny w przygotowaniu. Taki chleb piekę od kilku lat przy okazji różnych świąt czy imprez. Pasuje do pasztetów, konfitury z cebuli, miodu, sera. Przechowuje się bardzo długo. Trzeba włożyć go po ostygnięciu wpapierową torbę.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31049
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5934
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31049
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5934
Składniki
Anyżek i goździki rozetrzeć dokładne w moździerzu lub dodać już zmielone.
Przelać miód do garnka i lekko podgrzać, aby był lekko ciepły ale płynny, zdjąć z palnika i mieszając szybko drewnianą łyżką dodawać mąkę. Wsypać przyprawy i dalej mieszać, na koniec dodać proszek do pieczenia.
Do wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem przelać ciasto do formy. Wyrównać wierzch chlebka. Piec ok. 40-45 minut w 180 stopniach C. Na koniec sprawdzić patyczkiem. Jeśli patyczek będzie mokry dopiec jeszcze 5 - 10 minut.