Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na imprezę :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11611
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8057
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1118
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11611
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8057
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1118
Składniki
Ryż opłukałem, osączyłem na sicie, wsypałem do wrzącej, osolonej wody (2 szklanki). Gotowałem na małym ogniu, aż napęczniał, około 20 minut. Odcedziłem, przelałem zimna wodą, żeby ziarna się nie sklejały, osączyłem. Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, obrałem, pokroiłem na ćwiartki. Wymieszałem oliwę z musztardą, sokiem z cytryny, tymiankiem i posiekana bazylią. Przyprawiłem solą i białym pieprzem. Ryż wsypałem do salaterki, polałem przygotowanym sosem, dokładnie wymieszałem. Pomidory sparzyłem wrzącą wodą, obrałem ze skórki, pokroiłem na cząstki. Połowę dodałem do ryżu. Sałatkę przybrałem pozostałymi pomidorami, jajkami, kaparami, pokrojonymi oliwkami i filecikami anchois.