Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na imprezę :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8743
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5098
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328171
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8743
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5098
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328171
Składniki
Ryż opłukałem, osączyłem na sicie, wsypałem do wrzącej, osolonej wody (2 szklanki). Gotowałem na małym ogniu, aż napęczniał, około 20 minut. Odcedziłem, przelałem zimna wodą, żeby ziarna się nie sklejały, osączyłem. Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, obrałem, pokroiłem na ćwiartki. Wymieszałem oliwę z musztardą, sokiem z cytryny, tymiankiem i posiekana bazylią. Przyprawiłem solą i białym pieprzem. Ryż wsypałem do salaterki, polałem przygotowanym sosem, dokładnie wymieszałem. Pomidory sparzyłem wrzącą wodą, obrałem ze skórki, pokroiłem na cząstki. Połowę dodałem do ryżu. Sałatkę przybrałem pozostałymi pomidorami, jajkami, kaparami, pokrojonymi oliwkami i filecikami anchois.